2024. szeptember 20. (péntek) 14:38

Kapósak a Dárdai fiúk

Dárdai Pál fiairól szólnak a hírek Németországban. Az edző legidősebb fia, ífjabb Dárdai Pál a berliniek spanyolországi edzőtáborában beszélt a dpa német hírügynökségnek az előtte álló fél évről, míg fiatalabbik öccse, Bence lehetséges téli átigazolásával került az érdeklődés középpontjába.
Dárdai Pál csapata, a Hertha múlt héten az edző három fiával a soraiban kezdhette meg a felkészülést a 2. Bundesligában jövő héten kezdődő tavaszi szezonra. A 24 éves Pál és a legfiatalabb, a 17 esztendős Bence is sérüléssel bajlódott az ősszel, az utolsó két hónapban egyikük sem játszott. Most viszont már mindketten teljes értékű munkát végeznek.
Dárdai Palkó (– ahogy a német sajtóban nevezik) a dpa hírügynökségnek nyilatkozott kedden a Hertha spanyolországi edzőtáborában és nyilatkozatát számos sportoldal idézte.
„Az a célom, hogy a Herthával a Bundesligában játsszak – jelentette ki a szélső, aki ősszel, a sérülése előtt hat bajnokin és egy kupameccsen szerepelt, két gólt szerzett. – Szeretnénk tavasszal minél több meccset megnyerni. Nem helyezünk magunkra nyomást, hogy mindenképp fel kell jutnunk, de természetesen mindenkinek ez jár a fejében.Hülye sérülésem volt, kétszer is meg kellett műteni. Örülök, hogy visszatérhettem, de még időre van szükségem van, hogy százszázalékos formában legyek. Az is célom, hogy ott legyek Magyarországgal a nyári Európa-bajnokságon” – fogalmazott ifjabb Dárdai Pál, aki a tavaszi teljesítményével szeretné Marco Rossi szövetségi kapitány figyelmébe ajánlani magát. Korábban egyszer, 2022-ben, Görögország ellen szerepelhetett a nemzeti csapatban.
Rossi figyeli a Hertha meccseit, hiszen decemberben az nb1.hu-nak elmondta, tervei szerint márciusban meghívót küld Dárdai Pál középső fiának, a Berlinben alapembernek számító Mártonnak, aki korábban még nem döntött el, hogy szeretne-e a magyar válogatottban játszani, ám miután tavaly találkozott a szövetségi kapitánnyal, minden esély megvan arra, hogy tavasszal bemutatkozik nemzeti együttesünkben.
A legifjabb Dárdai fiú, Bence még nem tudja, hol folytatja a nyártól a pályafutását, ugyanis lejáró szerződését még nem hosszabbította meg. A német sajtóban többek között az Ajaxszal, a Juventusszal és a Milannal is hírbe hozták, míg a Frankfurter Rundschau szerdai, a Bild értesüléseire hivatkozó cikke szerint az élvonalban 12. Borussia Mönchengaldbach is bejelentkezett az ősszel a másodosztályban nyolc bajnokin szereplő középpályásért.
A Hertha egyébként múlt héten a harmadosztályú Erzgebrige Aue elleni 2–0-s győzelemmel kezdte meg a téli felkészülési meccsek sorát (azon a mérkőzésen a három Dárdai fiú közül még csak Márton játszott, az első félidőben) és a spanyolországi edzőtáborozás során ma 15 órától a belga Mechelennel, szombaton pedig a skót Rangersszel is találkozik a jövő heti, Fortuna Düsseldorf elleni bajnokit megelőzően.

Még több sport…