2024. szeptember 19. (csütörtök) 18:12

Puskás filmek futószalagon

A miniszterelnök Puskás mániájáról már rengeteg élményünk lehet, hiszen még arra is képes volt, hogy Kispestről Felcsútra vigye a Puskás dokumentumokat, relikviákat, s nagykövetnek megtegye kedvenc sportújságíróját. Miután elintézte az UEFA-nál, hogy legyen Puskás díj, készült Puskás musical, most több filmterv is a porondon van, egy nagyjátékfilm valamint egy sorozat. Természetesen mindkettőre hatalmas állami támogatásra számíthat és a stábok sem lehetnek ellenzéki érzelműek, csak megbízható káderek jutnak itt filmpénzhez.

A Puskás sorozat producere Herman Péter lesz, aki tavaly távozott 25 év után az RTL-től. Erről a Nemzeti Filmintézet (NFI) Televíziós Döntőbizottsága döntött 2023. december 11-én, vette észre a Forbes. A forgatókönyvet Tasnádi István, Hegedűs Bálint és Bárány Márton írják, a rendező pedig az a Kovács Dániel lesz, aki szintén dolgozott több RTL-es produkcióban is (Mellékhatás, Válótársak, A tanár). A sorozatra 90 millió forintos forgatókönyv-fejlesztési állami támogatást nyert az NFI Televíziós Döntőbizottságától az Inani Production Kft.

A Puskás életrajzi film még Andy Vajnának is nagy álma volt a projekt, de mostanáig nem történt semmi. 2022 végén aztán Lajos Tamás producer, a Színház- és Filmművészeti Egyetemet (SZFE) fenntartó alapítvány 2020-ban kinevezett kuratóriumi tagja, a jelenlegi magyar filmtámogatási rendszer legsikeresebbnek tartott pályázója (Semmelweis, Katinka, Blokád) kapott támogatást egy új forgatókönyv-változat elkészítésére. Az új filmváltozatot Köbli Norbert írja.

 

Még több kultmix…