2024. október 18. (péntek) 07:23

Kubatov nem hagyja magát

Interjút adott Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke, a Fidesz alelnöke a Hír TV Radar című műsorának, miután a Mahart Passnave Kft. felmondta a szerződését a klubbal.

„Érdemes tudni a cégről, hogy 51 százalékban állami, 49 százalékban svájci tulajdonban van. Az ottani vezetőket ismerem, meg a miniszterrel is frakciótársak vagyunk, úgy bontották fel a szerződésünket, hogy erről nem is szóltak. Egy nemzetközi hírű kézilabdacsapatát hozzák kellemetlen helyzetbe. Aki tervezett már költségvetést, az tudja, hogy ezek évekre előre megtervezett költségvetések, ez az összeg is benne volt a terveinkben”.

Arról is beszélt, az indoklásban az szerepelt, hogy a Ferencváros teljesítménye visszaesett, de épp ellenkezőleg, „most vagyunk csúcson a női kézilabdában.”A másik problémája Kubatovnak morális, ugyanis szerinte az államnak jó példát kell mutatnia a szerződések tekintetében, nem indok nélkül, jogellenesen felmondani azokat.”Én az állam működéséért aggódom, hogy követelik így meg az állampolgároktól, hogy ők jogkövető magatartást gyakoroljanak. Ez egy teljesen új szituáció.”

Ha Lázár Orbánnal is elfogadtatta, hogy szükségben a sportkluboknak se adjanak támogatást a cégek, akkor Kubatov hiába hőzöng.Az persze kissé nevetséges, hogy Kubatov eddig nem aggódott az állam működését, pedig már az is többször előfordult, hogy visszamenőleg alkalmazták az új jogszabályt az amúgy jogot végzett kormánytagok.

 

 

Még több ITTHON…