2024. szeptember 20. (péntek) 10:39

Novák Katalin országlása

Olvasom a Népszavában, hogy Novák köztársasági elnök asszony megjárta a Viharsarkot és hihetetlen élményekben volt része. Ünnepélyes zászlófelvonást rendeztek a tiszteletére a gyulai várnál, mintha ott lakott volna, diákok százait rendelték ki, hogy üdvözöljék, s ott napokkal előbb már a helyi közüzemi dolgozók sepregettek. Persze volt fánksütés, és az elnök asszony fogatot is hajthatott. Az egyik reggel pedig a villogó kocsisor egészen a gyulai fitnesz teremig száguldott, hogy sportolásra is jusson ideje. Hihetetlen, hogy 2024-ben ilyen álságos körútra megy a köztársasági elnök. És az sem mentség, hogy súlytalan, elintézni sem tudna semmit Orbán nélkül, viszont legalább a látszatra ügyelhetne, hogy ő aztán megpróbálta…

Ismerőseimtől tudom, hogyan tengenek emberek ezrei Békés megyében, ahol kevés a munka, sokan már Romániába járnak át dolgozni. Elhagyatott házak százai vannak a határ közelében is, amit módosabb románok vásárolnak fel. Egyébként a házakhoz földek is tartoznak, amit már senki sem művel meg.A Népszava is sorolja, hogy mennyi valódi látnivaló lett volna Novák elnök asszonynak. A falusi vegyesboltok, ahol a hónap második felében már sokan csak hitelbe tudnak vásárolni. A bezárt orosházi üveggyár, amely helyett más nem adott munkát a környékbelieknek és sokan az aradi ipari parkba járnak át dolgozni reggelente.

Szóval, a mosolygó köztársasági elnök nem találkozott a Valóság nevű  nagybácsival, de persze nagyon jól érezte magát a megyei főispán társaságában az ország egyik legszegényebb vidékén.Még álruhát sem kellett volna öltenie, hogy a nevetséges őrségváltás és zászlófelvonás, s kirendelt diákok helyett hétköznapi sorsokkal randevúzzon. Legalább látta volna, ha már segíteni nem tud, hogyan élnek a Viharsarokban. Mindenesetre, ha folytatni akarja az országlátogatást, akkor lenne néhány ötletem. Veszprémben kézilabdázhatna Nagy Lacival, Nógrádmegyeren együtt énekelhetne Győzikével, Pécsett beszállhatna Hoppál Péter kórusába, és végül Erdőkertesen együtt pálinkázhatna hajnalban Nagy Feróval és eldúdolhatnák a 8 óra munka, 8 óra pihenés és 8 óra szórakozást és az ebéd utáni szieszta közben még felmenthetne egy-két gazembert.