2024. szeptember 19. (csütörtök) 18:35

Katalin hosszú lábadozása

Katalin hercegnő

Sokként érte a brit királyi család rajongóit a bejelentés, miszerint Katalin hercegnén tervezett hasi műtétet végeztek. Azóta találgatják, mivel operálhatták meg. Katalinnak a műtét után 10-14 napig kellett a kórházban maradnia, s az operációt követően három hónapig fog lábadozni, vagyis addig nem vállal hivatalos szereplést.

Bizonyos, hogy nem laparoszkópos beavatkozásról volt szó, hanem nyílt hasi műtétről. Erre akkor van szükség, ha fel szeretnék deríteni vagy meg akarják szüntetni a hasi fájdalom pontos okát, ami lehet emésztőrendszeri, de nőgyógyászati eredetű is. Szóba jöhet hasi szervek eltávolítása (pl. vakbél, epehólyag, méh) vagy sérv helyreállítása, valamint jóindulatú tumor, például lipoma, polip eltávolítása is.

Van, aki úgy véli, hogy Katalint Crohn-betegséggel műtötték. Erre a walesi hercegné soványságából következtetnek, hiszen aki ebben az autoimmun eredetű gyulladásos bélbetegségben szened, az ehet bármennyit, nem hízik meg, mert a tápanyagok nem szívódnak fel. Bármivel is operálták, a palota közleménye szerint a műtét sikerült és Katalin a körülményekhez képest jól van.

Még több bulvár…