2024. szeptember 19. (csütörtök) 18:23

UTE – Jön a Mol

A Mol kedden sajtóközleményben adta hírül, hogy megszületett a megállapodás a Mol Vagyonkezelő Zrt. és az Újpest 1885 Futball Kft. tulajdonosa között, amelynek értelmében a Mol-csoport leányvállalata többségi tulajdont szerez az Újpest Football Clubot üzemeltető kft-ben.”

A tranzakció lezárása és a tényleges tulajdonosváltás várhatóan 2024 április végével történik meg.A Mol célja, hogy „kiszámítható tulajdonosként hosszú távon biztosítson támogatást az Újpest FC részére annak érdekében, hogy a klub híres múltjához méltó jövőt építhessen a folyamatosan fejlődő magyar labdarúgásban.”

„Az elmúlt évtizedben bebizonyosodott, hogy az elkötelezett szakmai munka és a megfelelő fejlesztések és befektetések eredményekhez vezethetnek a magyar futballban. A labdarúgás csodája, hogy több millió embert képes megmozgatni. A MOL számára ez lehetőséget teremt a sport népszerűsítésében, az utánpótlás tudatos építésében és a közösség formálásában. Hiszünk abban, hogy az erős versenyszellemünk, a tudatos és transzparens üzleti gondolkodásunk hosszútávon minden vállalkozásunkban eredményeket termelt és ezt ebben az esetben sem gondoljuk másképp. Egy erős Újpest csak tovább erősítheti a magyar focit” – mondta el Ratatics Péter, a Mol Lakossági Szolgáltatásokat irányító vezetője, aki a Mol-csoportot fogja képviselni az Újpest Football Clubban.
Roderick Duchatelet 2011-ben vásárolta meg az Újpest FC 95 százalékos tulajdonrészét, azóta háromszor nyert Magyar Kupát a csapat (2014, 2018, 2021), de számos vitája volt a szurkolókkal, s évek óta arról beszélt, megfelelő ajánlat esetén eladja a klubot.

Még több sport…