2024. szeptember 19. (csütörtök) 18:44

Gyertyatartóval gyilkolt a magyar arisztokrata

Kiengedték a börtönből Bennett von Vertes magyar–német származású svájci arisztokratát, aki 2014-ben Zürichben kábítószerek hatása alatt meggyilkolta Alex Morgan 23 éves brit fiatalt. Von Vertes 9 évet töltött börtönben, az áldozat anyja sokáig küzdött, hogy minél tovább ott maradjon, de most végleg letöltötte a büntetését.

Morgan 2014 decemberében síelni érkezett Svájcba, és mivel elvesztette a környéken élő anyja lakásának kulcsát, bekéredzkedett Vertesék környékbeli rezidenciájába. A villában a bedrogozott Vertes először egy üvegasztalnak lökte Morgant, majd egy több mint egyméteres gyertyatartóval agyba-főbe verte. Végül ennek a végét megpróbálta ledugni a fiú torkán, amibe ő megfulladt.

Von Vertest később emberölés és egy másik ügyben nemi erőszak miatt 12 év börtönbüntetésre ítélték.  Vertes először azt vallotta, hogy nem emlékszik semmire az estéből, később azt, hogy földönkívülinek nézte Morgant. Aznap este kokaint és ketamint is fogyasztott.

2019-ben a bíróság gyilkosságról gondatlan emberölésre módosította az eset besorolását, ezzel együtt 12 évről 3 évre csökkentették a kiszabott büntetést, majd szabadlábra helyezték. Morgan anyja ekkor jogi lépéseket tett, ennek hatására visszaváltoztatták az ítéletet, és tavaly Von Vertes visszakerült a börtönbe. Most végleg szabadulhatott.
A Von Vertes egy magyar származású német nemesi család, amely hosszú ideje Svájcban él. Bennett apja, László von Vertes Zürichben egy neves galériát és műkereskedést üzemeltet. A Blikk megpróbálta felvenni vele a kapcsolatot, de nem válaszolt a megkeresésre.

 

Még több bulvár…