2024. szeptember 19. (csütörtök) 18:23

Szolnoki marihuána-termesztőkre csaptak le

Hat Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei helyszínen csaptak le a rendőrök egy kábítószerkereskedő bűnbanda tagjaira. Az akcióban száz rendőr vett részt, az előzetes becslések szerint a lefoglalt kábítószerek a feketepiaci értéke meghaladja az 50 millió forintot – írja a Police.hu.
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói év elején derítették ki, hogy Jász-Nagykun-Szolnok területén egy csapat tavaly tavasz óta rendszeresen árusít olyan kábítószert, amit maguk állítanak elő. A gyanú szerint a szervezet konspiráltan, jól szervezetten, a feladatokat egymás közt megosztva végezte az illegális termesztést és terjesztést. Az előállításért, illetve a beszerzésért is más-más felelt, ugyanúgy, ahogy a tárolásért és az értékesítésért is. Az árut volt, hogy közvetlen vevőknek értékesítették, de akadtak viszonteladóik is. Az egymás közötti egyeztetések, beszélgetések titkosan zajlottak.

A KR NNI debreceni nyomozói azonosították a szervezet öt tagját, majd február 20-án hajnalban Szolnokon, Rákóczifalván és Zagyvarékason ogták el a 49, 41, 37, 34 és 30 éves férfit. Két marihuánaültetvényt is felszámoltak. A termesztés speciális sátrakban zajlott, amik nagyteljesítményű izzókkal ellátott, hőtükrös lámpákkal voltak felszerelve, hogy az optimális fényviszonyt és a hőmérsékletet biztosítsák. Szellőztető és párásító rendszert is kiépítettek a növények kedvező fejlődése érdekében.

Még több AKTUÁLIS…