2024. szeptember 19. (csütörtök) 17:59

Fekete péntek Bécsben

Négy nőt és egy lányt gyilkoltak meg pénteken Bécsben, a hatóságok jelenleg is nyomoznak a nőgyilkosságok ügyében. Előzetes információk szerint három nőt megkéseltek, egyet pedig lányával együtt megfojtottak. Az osztrák ellenzék cselekvésre szólítja a kormányt.

Péntek este három nőt találtak holtan egy bécsi bordélyházban, a város rendőrségének szóvivője közölte, a nőket halálra késelték.
Nem sokkal később a közelben letartóztatták a gyanúsítottat, egy 27 éves férfit, aki a BBC információi szerint afgán állampolgárságú. Az elkövető indítéka egyelőre nem ismert.

Egy anyát és lényét is holtan találtak. Előzetes információk szerint az elkövető a nő férje, a lány apja volt. A rendőrség jelenleg is keresi a támadót. A hatóságok közölték, hogy a két gyilkosság között feltétezhetően nincs összefüggés.
Eva-Maria Holzleitner, az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (SPO) nőpolitikai osztályának vezetője sürgette a szövetségi kormányt, hogy hívjon össze válságtanácskozást a nőgyilkosságok ügyének megvitatására.
Klaudia Frieben, az Austrian Women’s Ring (OFR) szervezet vezetője az X-en azt írta, hogy „ez a nap fekete péntekként vonul be a történelembe”.

Kapcsolódó
Még több NAGYVILÁG…