2024. szeptember 19. (csütörtök) 17:59

A maszturbálást is betiltotta a kormány

A kormány jó úton van, hogy meghaladja az 1990 előtti rendszert cezúrában, hiszen a tiltások egyre gyakoribbak. Végül is nem csodálkozhatunk, hiszen Lázár miniszter még a pedofiliát sem tudja megkülönböztetni a homoszexualitástól. A műveletlenség tort ül.

A könyvesbolt a reklámtörvény gyermekvédelmi paragrafusa miatt félmilliós büntetést kapott egy ellenőrzés során, mert olyan könyvet is találtak a kiemelt helyen, amely kimerítette a „szexualitás öncélú ábrázolását”. Hogy ez mit jelent, azt a kormány még mindig nem pontosította. Benedek Ágota szerint ez szimpla cenzúra.

Benedek Ágota Állva maszturbálok című könyve az egyik olyan könyv, amely miatt félmilliós bírságot kell fizetnie a Librinek. Bár a könyv úgy néz ki, mint egy gyógyszeresdoboz, a Pest vármegyei revizorok büntettek érte, ugyanis kiemelt helyen volt a boltban, ez pedig a reklámtörvény gyermekvédelmi passzusai szerint nem szabályos, mert kimeríti a „szexualitás öncélú ábrázolását”.

Azonkívül, hogy a maszturbálás öncélú és nem vezet gyereknemzéshez (…), azonkívül az én könyvem az pont, hogy a választás szabadságát járja körül– nyilatkozta a szerző az RTL Híradónak. A könyv arról szól, hogyan dönt egy nő egy nem kívánt terhesség esetén. Benedek szerint ez szimpla cenzúra.

Péterfy-Novák Éva író és könyvkiadó tulajdonos szerint ez „megfélemlítés”, hiszen ezután százszor fogják átnézni a kapott műveket, hogy kérhetnek-e rá egyáltalán kiemelést a boltokban – súlyos pénzekért –, akik végül mégsem tehetik majd ajánlott helyre a könyvet, mert „van benne egy szexuális jelenet, ami nem a gyermeknemzésről szól”.

Még több ITTHON…