2024. szeptember 19. (csütörtök) 18:33

„Zenész harcos”

David Ellefson

A Grammy-díjas basszusgitáros, David Ellefson most tavasszal indítja Bass Warrior című önálló turnéját, számos európai várost, március 5-én Budapestet is érintve. A Megadeth alapító tagjaként ismert Ellefson, zenész társaival a koncerteken számos klasszikus nótát és saját szerzeményeit is előadja, majd némi kötetlen csevegésre is lesz mód.
David Ellefson három évtizedig volt a Megadeth ritmusszekciójának tagja basszusgitárosként. A márciusban induló önálló turnéja kapcsán saját pályafutásáról így mesélt: „Úgy tekintek magamra, mint egy zenész-harcosra, akinek a basszusgitárja szabja meg az irányt. Nagy örömmel adom elő újra a korábbi slágereket, miközben megosztok a közönséggel néhány humoros sztorit arról, hogy hogyan születtek… hiszen sokuknak igencsak kalandos története van!”
A turnén elkíséri őt az olasz gitáros, Andy Martongelli is, aki barátként és közreműködőként régóta dolgozik együtt Daviddel a szóló vállalkozásain, mint a például a korábbi Basstory, az Ellefson-Soto és az Altitudes & Attitudes turnék. Mellettük Roberto Pirami dobos (Michael Angelo Batio, Rowan Robertson, Gus G), Titta Tani (Ehfar, ex-drummer of Claudio Simonetti’s Goblin) énekes és Walter Cianciusi (Geoff Tate Band) ritmusgitáros lép majd fel. David egy közelmúltbeli dala, a Sleeping Giants itt hallható:

Még több kultmix…