2024. szeptember 19. (csütörtök) 18:54

Az UTE ára – 6.2 milliárd

A Nemzeti Sport szerint egy héten belül lezárulhat az Újpest FC eladási ügye, és a Mol Vagyonkezelő kft. lesz a klub új tulajdonosa. A Népszava is úgy értesült, a klub belga tulajdonosa, Rodercik Duchatelet az elmúlt években kért 20 millió euróhoz képest több milliós eurós engedménnyel adja el üzletrészét.

Az Újpest FC hamarosan távozó Roderick Duchatelet az elmúlt években nem titkolta, hogy 20 millió euróért szeretné eladni újpesti üzletrészét, a belga tulajdonos harminc százalékot is engedhetett, hogy megegyezés születhessen a Mol Vagyonkezelő Kft.-vel. A Népszava szerint 6.2 milliárd forintot fizet a vevő Roderick Duchatelet újpesti tulajdonrészéért, tehát 15.5 millió euróért cserél tulajdonost a klub.

Nem valószínű, hogy a Gazdasági Versenyhivatal kifogást emel a tulajdonosváltással szemben. A hivatalos adás-vétel napokon belül megtörténhet, ha minden jogi kérdést sikerül rendeznie a feleknek. Azt, hogy az Újpest FC-nek új tulajdonosa lett, akkor jelenthetjük ki, ha már a cégbíróság is bejegyezte a váltást.

Benczédi Balázs leendő ügyvezető mellett egy több tagból álló tanácsadói, vezetői testület dolgozhat a napi ügyeken, és ez utóbbiban az Újpesthez kötődő futballszakemberek is helyet kaphatnak. Egyelőre azonban a pontos struktúra nem alakult ki. Mészöly Géza maradhat- a csapat vezetőedzője valószínűleg marad, bár ő még a távozó tulajdonossal, Roderick Duchatelet-vel egyezett meg. Az Újpest azóta jól szerepel, így aligha lesz okuk a váltásra.

 

Még több sport…