2024. szeptember 19. (csütörtök) 18:40

Magyar Péter mindent visz?

Dalia László

Magyar Péter nem válogat, nem szégyell családi felvételeket nyilvánosságra hozni, bedobja a családi szennyest is a közösbe, hogy ő győzzön a Tónik ellen. Vérbeli politikus és még nyerhet is, mert hát ez a politika. Orbán ezt játssza már harminc éve, úgy szónokolt a Hősök terén, mintha ő üldözné ki a Vörös Hadsereget. amit egyébként most már évek óta a keblére ölel. És a hívei nem veszik észre, hogy az oroszok ismét a spájzban vannak, csak ezúttal valóban pártunk és kormányunk hívta be őket. És jönnek a kínaiak is. Orbánnak semmi sem drága, semmi sem számít, csakhogy hatalmon maradjon.

Magyar Péter hasonló vehemenciával támadja a NER-t, s miután belülről ismeri őket, nehéz kifogni előle a lovakat. Mocskolják a kormánysajtóban reggeltől-estig, de ez mit sem árt, hiszen itt nem az ő személye számít, hanem, hogy mit mesél. Megállítani csak úgy lehetne, ha az általa elmondott tényeket tudnák darabok szedni, ám az meg nem megy. Ha egy volt igazságügyi miniszter azt mondja, akár otthon, a konyhában is, hogy ez egy maffia kormány, s ebből nem lehet kiszállni, akkor ez ott van, ez kimondatott, ezt nem lehet meg nem történtté tenni. Legfeljebb azt lehetne kitalálni, hogy aznap este túl sok kokaint szívott fel, de Varga Juditról ezt aligha lehet állítani, a kutya sem hinné el.S azért aligha árulná el, hogyan akarták átírni az ügyészségi iratokat, mert a férje éjszaka könyveket dobált hozzá.

A győztes mindent visz? Magyar Péter aligha, nem hiszem, hogy ő pártot alapít, s az mérvadó lesz a magyar politikában.Ám, hogy az utóbbi 14 évben ő verte bele a legtöbb szöget a Fidesz koporsójába, az aligha vitatható.És itt van igaza Lendvai Ildikónak, aki azt állította, hogy Magyar Péter tüske a Fidesz-köröm alatt. És óva intette az ellenzéket a pocskondiázástól. Azt tanácsolta, hogy tartsák szárazon a puskaport és ne lődözzenek Magyar Péterre. Ja, ha amúgy egyébként tehetetlenek, vagy legalább is sikertelenek, ennél jobb tanácsot Konfuciusz sem adhatott volna.