2024. október 18. (péntek) 12:28

Mészáros – Versenyben a horvát mogulért

A Csányi-Jellinek-Mészáros trióból magyar szereplőként már csak utóbbi van versenyben Horvátország legnagyobb cégéért, egyben a nyugat-balkáni régió legnagyobb élelmiszer-termelő és kiskereskedelmi csoportjáért folytatott harcban.

Egy hónappal ezelőtt kiderült, három magyar érdeklődő is bejelentkezhetett a horvát Fortenova-csoport mezőgazdasági üzletágára (a Fortenova agrárcégei: a Belje, a Vupik és a PIK Vrbovec). Horvát lapinformációk szerint a Fortenova leszűkítette az érdeklődők körét, és csak néhány ajánlattevővel kezd mélyrehatóbb egyeztetéseket folytatni. A kiválasztottak között két horvát és egy magyar befektető van:a kaproncai Podravka, a Zita és az Osatina-csoport konzoricuma, valamint Mészáros Lőrinc Mészáros Csoportja.

Csoda lenne, ha a magyar oligarcha nyerne, hiszen a horvátok már az INA megszerzését sem nyelték le, s azóta lázadoznak a Mol ellen. A Fortenova megkaparintásával túl nagy lenne a magyar befolyás. persze, jó volna tudni, hogy Csányi és Jellinek miért szállt ki a versenyből.

Még több AKTUÁLIS…