2024. szeptember 21. (szombat) 12:52

Dárdai szép búcsúja

A Bundesliga 2 33. fordulójában a Dárdai Pál vezette Hertha BSC idénybeli utolsó hazai mérkőzésén 3–1-re legyőzte a Német Kupa döntőjébe korábban bejutó Kaiserslauternt. A találkozó előtt felreppent a hír, hogy a berlini klub nem hosszabbítja meg a magyar edző szerződését, a lefújás után pedig Dárdai megerősítette a hírt.

” Kicsit szomorú vagyok, mert felépítettünk sok fiatal játékost. Természetesen fáj most a szívem, de boldog vagyok. Az elmúlt egy évben elkezdtünk építkezni, de ilyen az edző élete. De én mindig pozitív leszek, vannak ennél sokkal rosszabb dolgok is az életben.Mindig újabb egy évre szólt a szerződésem. Aztán a csapat, a vezetőség, a szurkolók és Pál döntöttek a jövőről. Most az lett a döntés, hogy Pál nem marad. Mindent tisztáztunk, és nincs ezzel probléma. Én mindig herthás leszek.”

A sajtótájékoztatón a Hertha történelmének legtöbb mérkőzését játszó egykori futballistája úgy fogalmazott:

„30 éve vagyok itt és ez a 120. búcsúm. Ez teljesen rendben van így, 0.0 százalék érzelem dolgozik bennem ennek kapcsán. Sem haragot, sem örömöt nem érzek.Most hazamegyek. Otthon vár rám a családom és a kutyám. Aztán kezdetnek iszok egy sört, utána borozom, később pedig elszívok egy szivart, és élvezem a napot. Utána vár ránk még egy szép hét, és ismét megyek motiválni a srácokat.”

ico Maassen is.

Még több sport…