2024. szeptember 19. (csütörtök) 18:19

Horváth Ferenc – Ciprus

Cipruson vállalt munkát a játékosként 32-szeres magyar válogatott, edzőként többek között Kecskeméten, Pakson, Győrben, Székesfehérváron, Miskolcon, Balmazújvárosban, Szombathelyen és a Honvédnál is dolgozó Horváth Ferenc, aki az Enoszisz Neon Paralimniu akadémiájának vezetője lett.

Az 51 éves szakember most Cipruson vállalt munkát és a felnőttek között másodosztályú Enoszisz Neon Paralimniu akadémiájának vezetője lett, amelynél szintén a vezetőségben kapott munkát az elmúlt években Dorogon és Esztergomban dolgozó Terjék Lajos.

Már nem is meglepő, hogy azt egyik legjobb magyar edző, aki több csapattal ért el kiváló eredményeket, itthon nem kapott egy rendes felkérést. A magyar foci közel sem olyan gazdag, hogy Horváth Ferenc a ciprusi utánpótlást segítse, de hát ez van.A magyar akadémiák telém egyszer majd belátják, hogy édeskevés, amit művelnek, nem is termelnek ki válogatott játékosokat, miközben milliárdokat pazaroltnak el, s a legjobb 15-16 éves srácok külföldi egyesületekhez igazolnak, mert itthon csak elkallódnának.

Még több sport…