2024. szeptember 19. (csütörtök) 18:53

Mégis van felelőse a balesetnek

A Blikk megtudta, hogy a Nemzeti Színházban történt balesetnél számos foglalkozási szabályszegés is történt. Nem a színészek, hanem négy ember hibázott, akik a díszlet megalkotásában, felépítésében és ellenőrzésében vettek részt. Egyértelműek a szabályszegések, melyek között szerepel a korábban már sokszor emlegetett, nem megfelelő mennyiségű korlát elhelyezése a díszletben.

A fejleményekkel kapcsolatban kerestük Horváth Lajos Ottót, aki nem kívánt nyilatkozni, ám jogi képviselője, Dr. Borbély Zoltán nem cáfolta értesüléseinket.

– Nem kérdés, hogy a büntetőeljárásban a színészek nem vonhatók felelősségre, evidens, hogy ők sértettként vannak jelen. Másként fel sem merülhetnek, hiszen Horváth Lajos Ottónak sérülései súlyos egészségromlást és maradandó fogyatékosságot idéztek elő. Itt nem megoldás a vizsgálóbizottság, több ember felelőssége megállapítható és erre egyértelmű jelek utalnak, nincs helye az áldozathibáztatásnak – fogalmazott az ügyvéd, aki továbbra is azon dolgozik, hogy békés és korrekt, peren kívüli megállapodás születhessen az általa képviselt sértett és a Nemzeti Színház között.

A békés egyeztetés ellenére a két színész nem tér vissza a Nemzeti Színházba, nem véletlenül nem láthatóak a baleset óta egy előadásban sem.Ugyan nem nyilatkoznak, de sejthető, hogy igazgatójuk viselkedése, aki semmilyen felelősséget nem vállalt a balesetért, s a balesetveszélyes díszletekért, nyilván hozzájárult a döntésükhöz. S azóta több színész ugyancsak elhagyta a teátrumot. Udvaros Dorottya meg is szólalt, a többiek csendben távoztak, de a véleményük valószínűleg hasonló.

 

Még több kultmix…