2024. szeptember 20. (péntek) 00:11

Olasz lebőgés, spanyol diadal

A spanyol válogatott simán legyűrte Olaszországot (1:0) a németországi labdarúgó Európa-bajnokság B-csoportjának 2. fordulójában. Az eredmény a taljánok számára hízelgő, hiszen 14-15 helyzete volt a spanyoloknak és csak Donnarummán múlt, hogy nem kaptak egy ötöst. Az olasz és spanyol lapok nem is fukarkodnak a kritikával illetve az elismeréssel.A nemzeti Sport tallózott a lapokból

„Kicsi Olaszország” – írja egyből címlapján a la Gazetta dello Sport, amely ugyanott, kisebb betűmérettel hozzáteszi: „Spanyolország ledominálta az olasz válogatottat, Donnarumma hárította el a katasztrófát.”

„Reset: innentől a sorsunk Modricék ellen dől el, hétfőn” – fogalmazott visszafogottan, mégis világosan a Corriere dello Sport, amely az első szóval vélhetően arra gondolt, hogy ez után a meccs után mintha a nulláról indulna az olasz válogatott.

„És még szerencsénk is volt… Nem volt esély, Olaszország megsemmisült” – írja cseppet sem finomkodva a Tuttosport, amely hozzáteszi, az egygólos spanyol győzelem miatt kevésbé kínos csak visszagondolni a meccsre.

A spanyolok érhetően ennél jóval vidámabbak, a Marca címlapján az áll: „Nagyot is álmodhatunk!” A többi lap szerényebben fogalmaz, pedig az eddigi két meccs alapján a spanyolok bármiről álmodozhatnak.

 

Még több sport…