2024. szeptember 19. (csütörtök) 18:05

Vasas – Pintér Filip

A Vasas FC nem jutott fel az NB I-be, viszont továbbépítkezik, s ahogy eddig magyar játékosokat igazol, hiszen ez volt a szponzor határozott ajánlása. Most szerződtették a korábbi magyar szövetségi kapitány, Pintér Attila fiát, a 18 éves Pintér Filipet. A 193 centiméter magas támadó az elmúlt években osztrák korosztályos csapatokban, többek között a Sportunion Mauerben, a TWL Elektrában, valamint a Rapid Wienben futballozott. Utóbbi együttes színeiben 62 mérkőzésen 22 gólt szerzett. Az U16-osokkal a 2021–2022-es idényben bajnokságot nyert, míg az U18-asokkal két ezüstérmet szerzett.

Az U19-es válogatott játékos hazatérése után a Szombathelyi Haladáshoz került, ahol a legutóbbi, 2023–2024-es idényben 22 NB II-es mérkőzésen lépett pályára, ezeken pedig öt gólt és két gólpasszt jegyzett.

„Pintér Filip kiváló fizikai adottságokkal rendelkező, tehetséges center. A jövő embere lehet, de 2005-ös születésűként a fiatalszabályt is figyelembevéve már ebben a szezonban hasznos tagjává válhat csapatunknak. Az osztrák utánpótlásban pallérozódva megfelelő mentalitást, az előző szezonban a felnőttek között pedig némi felnőttrutint is szerezhetett. Szombathelyről szabadon igazolhatóvá vált, így ingyen szereztük meg a játékjogát, és 2027. június 30-ig tartó, hároméves szerződést kötöttünk vele” – nyilatkozta a klub honlapján Nagy Miklós sportigazgató.

 

Még több sport…