2024. október 18. (péntek) 11:20

Southgate elfáradt?

Southgate lemondott az angol válogatott szövetségi kapitányi posztjáról, s a Nemzeti Sportrádió megkérdezte Bogdán Ádámot, mit gondol a döntésről. Az egykori kapus meglepő verzióval állt elő, szerinte az ezüstérem nem előrelépés és az angol szövetségi kapitány elfáradt.

„Meglepett, hogy egy ilyen Eb-szereplés után Gareth Southgate lemondott, bár az előző torna óta ez az ezüst nem fejlődés. Bármennyire is magasan van a léc, lehetett sejteni, hogy ha az angol válogatott nem nyeri meg a Eb-t, akkor ez az utolsó tornája lesz. Ez a munkakör iszonyú sokat kíván egy embertől, óriási nyomás alatt kellett dolgoznia. Southgate-nek olyan emberi és szakmai kvalitásai vannak, amelyek nemcsak a pályán, hanem azon kívül is megmutatkoznak. Ha az összképet nézzük, egy kicsi elfáradt, és a nagy áttörést nem tudta véghez vinni. Egy frissebb, új emberrel elérhetik azt az eredményt, amire talán még ők sem számítanak: hogy világbajnoki címet nyernek.”

Kicsit meglepő ezt. vélemény egy volt játékostól, hiszen az angol és a spanyol csapat közötti különbséget zongorázni lehetne.És miközben Bogdán elismeri Southgate kvalitásait, mégis számon kéri rajta az ezüstöt. És ugyan egy másik kapitány hogyan érne el többet? Ezzel a kerettel így is csoda volt az ezüst.A következő kapitányok nem is lesznek ilyen hosszúéletűek, hiszen nehezen fogják ugyanezt a csapatot az EB vagy VB döntőig vezetni.

Még több sport…