2024. szeptember 19. (csütörtök) 18:42

Fürjes – Kinek feleljek meg?

Fürjes Balázs, a NOB magyar tagja még időben visszafogta magát, de így is színpadias jelentet rögtönzött a kamerák előtt, amikor  a magasba lendítette Hámori Luca kezét, és azt mondta, hogy a magyarok szemében Hámori bajnoknak számít.

„Mi, magyarok a tisztességes verseny pártján állunk, ezért föl sem merült, hogy Luca ne álljon ki. Mi a hősies küzdelemben hiszünk. Tudjuk, milyen túlerővel szemben küzdeni, a párizsi ökölvívótornának megvannak a tanulságai, biztosak vagyunk abban, hogy a NOB jó döntéseket hoz a kialakult helyzettel kapcsolatban”

Ezzel a nyilatkozattal csak az a baj, hogy a NOB elnöke már elmondta, mindkét versenyző neme vitán felül áll, s ezt mnegxreősítette Schmitt Pál is. Fürjes nyilván kapott némi ösztökélést hátulról és így nem lehetett könnyű dolga, hiszen ha nagyobb hülyeséget mond, elég a NOB tagságát is veszélyeztette volna. Szegény Fürjes, miután megszabadult Budapesttől, vagyis a nagy politikától, azt hitte a NOB-ban nyugta lett, erre mér az első olimpián majdnem csínybe menesztették.

Még több sport…