2024. szeptember 19. (csütörtök) 18:26

A Fehérvár Cipruson

A Fehérvár FC folytatná veretlenségi sorozatát a ciprusi Omonia vendégeként a párharc csütörtöki első felvonásán a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének harmadik fordulójában.A nyári szünetben számos kulcsjátékosát elvesztette a magyar csapat, ugyanakkor ez egyáltalán nem látszik az eddigi teljesítményén, ami egyértelműen a gárda új vezetőedzőjének, Pető Tamásnak a munkáját dicséri.
A piros-kékek az előző körben az azeri Szumgajit együttesét 2-1-es összesítéssel búcsúztatták, az OTP Bank Ligában pedig egy-egy győzelemmel és döntetlennel rajtoltak. Viszont biztosan az eddigi legnagyobb próbatételük lesz a magyar válogatott Lang Ádámot is foglalkoztató, ciprusi bajnoki bronzérmes Omonia, amely az előző négy idényből háromszor főtáblán szerepelhetett. A szigetországiak 2021-ben és 2023-ban az Európa-liga, míg 2022-ben a Konferencia-liga csoportkörében játszottak, igaz, onnan egyik alkalommal sem jutottak tovább.
Ami valamelyest a Fehérvárnak kedvezhet, hogy a ciprusi bajnokság csak augusztus végén kezdődik, így talán idény eleji formában lehet a rivális, bár ennek ellentmond, hogy a harmadik számú európai kupasorozat előző körében a georgiai Torpedo Kutaisi csapatát búcsúztatta kettős győzelemmel, 5-2-es összesítéssel.
Bár mindkét fél rendszeres szereplőnek számít nemzetközi porondon, a Fehérvárnak még nem volt ciprusi, míg az Omoniának magyar ellenfele.
A párharc győztesére a horvát NK Osijek és az azeri Zira továbbjutója vár a következő, immár főtáblára kerülésért sorra kerülő negyedik selejtezőkörben, a vesztes pedig búcsúzik.
A 19 órakor kezdődő csütörtöki mérkőzést a Duna élőben közvetíti. A visszavágót jövő szerdán rendezik Székesfehérváron.

Még több sport…