2024. szeptember 19. (csütörtök) 18:29

Lázár szerint minden rendben

Először szólalt meg nyilvánosan Lázár János építési és közlekedési miniszter azután, hogy vasárnap este, egy kisiklott vonat miatt, megbénult a fővárosi Keleti pályaudvar teljes vasúti forgalma. A tárcavezető a Facebookon azt írta, működik a Keleti pályaudvar és a keleti országrész felé helyreállt a vasúti közlekedés.Lázár szerint Vitézy Dávid csúsztatásokkal uszít a MÁV ellen és elárulja volt kollégáit.

„Magyarország legaktívabban facebookozó szakértője, aki egész életében a Fidesz politikai támogatásával érhetett volna el sikereket, árulásszámba menő csúsztatásokkal uszít a MÁV ellen. Közlekedési szakértőként folyamatosan elárulja volt kollégáit, a vasutasokat, azokat, akik valóban mozgásban tarják az országot. Azok a fejlesztések, amelyekre hivatkozik és amelyeket a szankciós infláció miatt át kellett ütemeznünk, eddig a hétvégéig semmiképpen sem valósultak volna meg. Még akkor sem, ha Vitézy Dávid főpolgármesterség előtti másik álma, a közlekedési minisztersége megvalósul”

A Keleti pályaudvar előtti bevezető vágányszakaszon, vasárnap este siklott ki a Kolozsvár felől érkező Claudiopolis InterCity öt kocsija. A balesetben nem sérült meg senki, a MÁV hétfőn, sajtótájékoztatón közölte, hogy egy váltóalkatrész tört el, a másik vonat vezetője időben vészfékezett, ezért nem lett nagyobb baj a Keletiben. A vasút forgalma kedd hajnalban kezdett helyreállni, fokozatosan.

A történtek után Vitézy Dávid arról írt, hogy szerinte gyakorlatilag a szemünk előtt omlik össze a magyar vasúti közlekedés, a Keleti pályaudvaron történt eset mellett megemlítette, hogy síntörés keletkezett a Nyugatiba vezető, ceglédi fővonalon is.Mostanában sorozatosak a súlyos hibák a MÁV vonalain, múlt héten teljesen leállt a vasúti forgalom a dél-balatoni vasútvonalon is, miután szombat délben eltört a sín Szabadbattyán és Kiscséripiszta között.

Még több AKTUÁLIS…