2024. szeptember 19. (csütörtök) 23:58

26. Zsidó Kulturális Fesztivál 

Szulák Andrea

A fesztivál kiemelt célja, hogy a főváros kulturális turizmusának fontos tényezője legyen, jelentős szerepet játsszon a budapesti zsidónegyed új alapokra helyezett turisztikai kínálatában, és hozzájáruljon annak fellendítéséhez. A fesztivál az elmúlt években megérdemelten vált a főváros művészeti életének elismert és rangos eseményévé. A színes programkínálatban minden évben könnyű- és komolyzenei koncertek, irodalmi- és gyermekprogramok szerepelnek hazai és nemzetközi fellépők Dohány utcai zsinagógában, a Hegedűs Gyula utcai Zsinagógában, a Rumbach utcai zsinagógában, a Frankel Leó úti zsinagógában, a Bálint házban és a Gólem Színházban. színházban szeptember 8.tól – 17-ig. 

Néhány kiemelkedő fellépő és esemény:

Rhoda Scott és Roby Lakatos: A világhírű zenészek a „Masters & Pieces VOL.II.” koncerten lépnek fel a Dohány utcai Zsinagógában, ahol orgona, hegedű és cimbalom egyesül a különleges előadásukban. Kern András „Te majd kézenfogsz…” című estjével szórakoztatja a közönséget​. Szulák Andrea „A boldogság és én” című koncertjével lép fel. 

Hrutka Róbert „Láthatatlan szépség – Tompos Kátya emlékére” című koncertjén látható a Hegedűs Gyula utcai Zsinagógában. Malek Andi Soulistic feat. Roby Lakatos: A „Jazzhegedűs a háztetőn” című koncert különleges jazz-élményt kínál, a Swing à la Django zenekar 10 éves fennállását ünnepli egy különleges koncerttel. 

További részletek és a teljes program a fesztivál honlapján található.

Még több kultmix…