2024. szeptember 19. (csütörtök) 18:41

Viszik a Semjén könyvet, mint a cukrot

Nagyon népszerű szerző lett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, hiszen a KDNP 5 ezer példányt vett „A józan ész ellenforradalma” című könyvéből. A KDNP parlament frakciója nettó 6,95 millió forintot (bruttó 8,8 milliót) fizetett a Lezsák Sándor érdekeltségébe tartozó Antológia Kiadó és Nyomda Kft.-nek.

Az alkotás tartalmilag egy válogatás Semjén Zsolt elmúlt években adott interjúiból, közleményeiből, beszédeiből. A kötet most augusztusban jelent meg, és a párt darabonként nettó 1390 forintot, bruttósítva alig 1800-at fizetett a 100 oldalas műért. A kiadvány aligha kerül kereskedelmi forgalomba, hiszen ott állna a kirakatban halomban, viszont a KDNP honlapjáról teljes terjedelmében letölthető. Az ajánlószövegben az áll:
„Amikor a liberalizmus cégére alatt ellentmondást nem tűrő véleményterror fenyeget, ahol a politikai korrektség jelszavával még azt is megszabják, hogy mit mondhatok és mit nem, akkor nyilvánvaló, hogy erre az antropológiai, szexuális, kulturális »forradalomra« csak egy válasz adható: az ellenforradalom. A téboly forradalmával szemben józan ész ellenforradalma!”
Az Antológia Kiadó a fideszes Lezsák Sándorhoz kötődő lakiteleki Népfőiskola Alapítvány tulajdonában áll. A kiadó gazdálkodása szerény, és igen rosszul sikerült a tavalyi éve. 58 millió forintos árbevételt ért el, ez pedig kevésnek bizonyult a költségek fedezésére, hiszen 2023-at 1,3 millió forintos veszteséggel zárta.

 

Még több bulvár…