2024. szeptember 19. (csütörtök) 18:42

Sallai tárt karokkal fogadták Isztambulban

Sallai Rolandot az utolsó pillanatban szerződött a török élvonal (Süper Lig) címvédőjéhez, a Galatasarayhoz. A Galatasaray egyébként Isztambul egyik külvárosa, s a csapatnak fanatikus szurkolói vannak. Az átigazolások utolsó napján csaptak le a törökök Sallaira, így egy magángépet küldték érte, hogy az orvosi vizsgálatokra is sor kerülhessen.A Nemzeti Sport a török sajtóból tallózott, hogyan fogadták a magyar balszélsőt Isztambulban.

A Sözcü napilap szerzője, Mesut Yildirim bemutatta a játékos sokoldalúságát, így jellemzi:
„Sallai Rolland a magyar válogatott egyik fontos alakja. Fegyelmezett, erős, pörgős futballista, aki nem riad vissza a fizikai kihívásoktól, és a védekezést is tudja segíteni”.
A Fanatik a német Münchener Tageszeitung újságíróját, Johannes Ohrt kérdezte ki Sallairól.
„Sallai Roland nagyon tehetséges futballista, gyors szélső. Nagyon jól tudja, hogyan kell kijátszani az ellenfél védőit, illetve jól cselezni. Emellett nagyon érzelmes futballista. Néha még egy kicsit túlságosan is.”
Az A Spor újságírója, Oguz Firat Sallai átigazolásának hátterét írta le.
„Miután Kerem Aktürkoglu a Benfica játékosa lett, a Galatasaraynak egy balszélső átigazolása lett az első számú prioritás. A klub elöljárói nemrég Rómába repültek, hogy Nicola Zalewskit Isztambulba csábítsák, ám nem sikerült dűlőre jutni az olasz egyesülettel a klubváltásról, ez pedig nyugtalanságot szült a szurkolók körében. Sallai Roland szerződtetése megkönnyebbülést jelent a fanatikusoknak, és miután Kerem Aktürkoglu és Wilfried Zaha is távozott, Hakim Zijes pedig nem hozza azt a szintet, amit el lehetne várni tőle, a magyar futballistát a kezdőcsapatba igazolta a Galatasaray.”

Még több sport…