2024. szeptember 20. (péntek) 13:41

A Deutsch család szépen gazdagodik

Deutsch Tamás gyakran lép fel, mint az igazság bajnoka, ám nem kell nagy utánajárás, hogy belássuk, a családja szépen gazdagodik az állami büdzsé kárára. A telex most kiderítette, hogy a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) szakmai programját az állam 2,7 milliárd forinttal támogatta, s ebből bűvein jutott a politikus családjának..
A Zsivótzky Gyula Program teljes dokumentációját a telex kikérte a szövetségtől, szerették volna átnézni, mire ment el az adófizetők pénze. A MASZ ettől elzárkózott, ezért közérdekű adatigénylést nyújtottak be a bíróságon, most megkapták a szerződések egy részét, s azokból tallóztak.

A program vezetője eleinte Spiriev Attila volt, majd őt Deutsch Péter egykori magasugró, a fideszes politikus Deutsch Tamás testvére váltotta, és aki az MTK ügyvezető elnöke is egyben.
A Zsivótzky Program szerződéseiből kiderült, hogy mindjárt 2020. október 1-jén felvettek valakit 2023. december 31-ig tartó megbízással, akinek a nevét a kiadott iratokban gondosan kitakarták.
Ezek szervezésével azt a Track and Race Kft.-t bízták meg, aminek az ügyvezetője Deutsch Balázs, azaz Deutsch Péter fia. A cég honlapja kifejezetten tanulságos, mert legalább van, cserébe semmi sincs rajta, csak egy emailcím. Mintha nem igazán lennének büszkék a referenciáikra.
A cég 2021-ben 185 millió forint plusz áfát kapott a MASZ-tól, majd két évvel később, szintén két versenyre 181,5 millió plusz áfát. Mindkét szerződést Gyulai Miklós és Deutsch Balázs írta alá. E szerint 2021-ben és 2023-ban 366 millió forintért szervezhetett atlétikai versenyeket Deutsch Balázs.

Még több ITTHON…