2024. szeptember 20. (péntek) 13:27

Magyar Péter a köztársasági elnököt is kioktatta

Kikosarazta Sulyok Tamás köztársasági elnök Magyar Pétert, a Tisza Párt elnökét, aki személyes találkozót kezdeményezett. Magyar Sulyok levelét „udvariasan semmitmondónak” minősítette.„Sulyok Tamás szerint köztársasági elnökként nem találkozhat pártvezetőkkel, vagy európai parlamenti képviselőkkel”.

A Tisza párt elnöke ezek után kioktatta a köztársasági elnököt az Alaptörvényből. Szegény Sulyok Tamás ugyan mi most tehetett volna, hiszen ha fogadja Magyar Pétert, akkor újabb adut ad a kezébe, hogy komoly tényezőnek kell tekinteni. Ezúttal még Orbánt sem kellett megkérdeznie, hogy mit tegyen, hiszen maga is tudta, hogy nem engedheti be a Várba a miniszterelnök kihívóját.

„Javaslom elnök úrnak, hogy két palacsintasütés közben tanulmányozza az Alaptörvényt, ha egyébként nem tudná, hogy a köztársasági elnök személyében megtestesíteni hivatott a nemzet egységét. Illetőleg kérném, hogy szedje össze a bátorságát és a levelemnek a közmédiára vonatkozó részére is válaszoljon. És végül egy jó tanács: egy köztársasági elnöknek ilyen súlyos árvízi helyzetben kötelessége lenne a nemzethez szólnia, ha már az nem jut eszébe, hogy meglátogassa a gátakon napok óta megfeszített munkát végző több tízezer önkéntes honfitársát.”

Még több ITTHON…