2024. szeptember 20. (péntek) 14:48

Dodi apja szexuális ragadozó volt

Dokumentumfilm készült Mohamed Al-Fayed, a Harrods brit luxusáruház volt tulajdonosának szexuális visszaéléseiről. A BBC filmjében öt nő számolt be arról, hogy megerőszakolta őket az egyiptomi származású üzletember. Ám a milliárdos életében semmilyen retorzió nem érte a szexuális visszaélések miatt, eljárás sem indult ellene. Arról nem tudni, hogy peren kívül történt-e bármilyen megegyezés.
Öt nő állította, hogy a 2023-ban 94 éves korában elhunyt Al-Fayed megerőszakolta őket, s a Harrodsban is történtek szexuális zaklatások több volt dolgozó beszámolója szerint. A mágnás 1985 és 2010 között volt a Harrods tulajdonosa. A nagyvilág fia, Dodi és Diana walesi hercegnő románca nyomán ismerte meg, s a dokumentumok szerint ő erőltette a házasságukat is, amely elöl Diana a végzetes baleset előtt ki akart térni. Al-Fayed arra számítot, hogy akkor majd a királynő is fogadja, vagyis több elismerést kap. A pár halála után megvádolta a brit kormányt, hogy ők tették el láb alól őket.
Az „Al-Fayed: Predator at Harrods” című alkotásban több mint 20 korábbi női alkalmazott számolt be a szexuális visszaélésekről. A vádak éveken és kontinenseken átívelnek, Londonban, Párizsban, Saint-Tropez-ban és Abu-Dzabiban hangzottak el a panaszok.

Még több bulvár…