2024. szeptember 21. (szombat) 16:36

Szentkirályt ismét kihagyták

A 444.hu információi szerint Magyar Péter, Kovács Gergely és Vitézy Dávid a Tisza Párt elnökének lakásán titokban tárgyalt három héttel ezelőtt Budapest jövőjéről és egy olyan fővárosi koalícióról, mely mentes a Fidesztől és a Demokratikus Koalíciótól is. Szentkirályi Alexandrát nem hívták meg, ezért most javában puffog és mutyit emleget.

Magyar Péternek az volt az ajánlata, hogy a Fővárosi Közgyűlésben a Tisza Párt, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, valamint az LMP és Vitézy Dávid lépjenek koalícióra, szerezzék meg a többséget, és ezzel Karácsony Gergelyt állítsák kész helyzet elé. Amennyiben a főpolgármester elfogadná az ajánlatot, akkor a Magyar Péter-féle koalíció többségbe kerülne.
Állítólag Magyar Péter Vitézy Dávidot szeretné főpolgármester-helyettesnek, és vagy ebben a szerepében vagy egy speciális bizottság elnökeként hatáskörébe venné a BKV-t, a BKK-t és a BKM Budapesti Közművek Zrt.-t, és ezzel párhuzamosan a Tisza Párt elnöke több cégvezetőt is menesztene.
Kovács Gergely a találkozót megerősítette, Magyar Péter az árvízi védekezésre hivatkozva nem nyilatkozott, Vitézy Dávid azt mondta, hogy most hall először a paktumról, és arról is, hogy a Tisza Párt elnöke őt szeretné főpolgármester-helyettesnek.

 

Még több AKTUÁLIS…