2024. szeptember 22. (vasárnap) 15:27

Oktoberfest – Pokoli árak, bajor-mámor

Dieter Reiter müncheni polgármester két ütéssel csapra verte az első söröshordót, és ezzel a hagyományos aktussal nyitotta meg szombaton az Oktoberfest sörfesztivált Münchenben.
Előzőleg, a délelőtt folyamán a sörkertek, sörsátrak házigazdái hosszú sorokban vonultak ki szekereken, sörgyári kocsikkal, fúvószenekarok kíséretében napsütéses időben a fesztivál helyszínére, a Theresienwiesére.

Szombaton elrajtolt mindenidők legdrágább németországi sörmulatsága. Fél sültcsirke kilencezer forintért… A gigantikus sátrak zömében az egy literes korsó habzó ital 13-18 €uróba kerül, ennyi ásványvízért 14 €-t kérnek e napokban. {Óbudán erre mondaná kedvenc festőnőm, Csilla: „bocsika, hat-hétezer forintot nem ér meg egy krigli sör!” – Dehogy nem! A kocsmárosnak!!!} A szervezők tájékoztatása szerint tavalyhoz képest az árak 6-8 százalékkal emelkedtek. Ez megfelel az aktuális inflációs rátának az NSZK-ban, noha csak 2-3 százalékot vallanak be. A területét tekintve legnagyobb német régióban immáron 189. alkalommal tartanak Oktoberfestet. A 13,5 milliós Bajor Szabad Államban október 6-án, az újraegyesítés nemzeti ünnepe – okt. 3. – után ér véget a bő két hetes eszem-iszom, dínom-dánom (svédem stb.) Bel- és külföldi „szomjazókból”, mintegy 5-6 millió vendégre számítanak 2024 őszén Dél-Németországban.

 

 

Kapcsolódó
Még több NAGYVILÁG…