2024. október 18. (péntek) 10:54

Döntetlen a hollandokkal

A magyar válogatott csütörtökön 1–1-es döntetlent játszott Hollandiával a Puskás Arénában. A  holland lapok különösebben nem foglaltak állást abban a tekintetben, hogy az egy pont rossz vagy jó eredmény az „oranje” számára, de azért akadt olyan, aki nyíltabban fogalmazott: a holland válogatott korábbi támadója, Pierre van Hooijdonk például rendkívül bosszús volt a döntetlen miatt, Rafael Van der Vaart pedig két változást legalább vár a németek elleni meccsen a csapatban.

„Van Dijk kiállítása után Hollandia nagyon fontos pontokat veszített Magyarországon” – írta szalagcímében a Voetbolzone nevű holland szakportál, amely a szombat reggeli vezető cikke további részében úgy fogalmazott: Ronald Koeman csapata csak nehezen alakított ki helyzeteket a védekező magyar válogatott ellen, és Van Dijk kiállítása után igazán nehéz helyzetbe került, ám „Denzel Dumfries fejese a meccs záró szakaszában meghozta a megoldást.”

„A meccs nyitó szakaszában nyilvánvalóvá vált, hogy a magyar csapatnak védekezési szándéka van” – írták a bővebb elemzésben, hozzátéve, hogy a magyar válogatott a meccs első 13 percében hét szabálytalanságot is elkövettek, és a hazaiak előtt a 15. percben adódott az első lehetőség Sallai Roland lövését követően. A magyar vezető találat kapcsán kiemelték: a középpályán Tijjani Reijnders labdavesztése eredményezte azt, hogy Nagy Zsolt beívelése után Sallai a holland kapuba bombázta a labdát.

Idézték a korábbi válogatott támadót, Pierre van Hooijdonkot is, aki érezhetően nem örült az egy pontnak a meccs után: „Ez rendkívül bosszantó eredmény egy olyan válogatottal szemben, amely ennyire védekezően futballozik, és egy kicsit a játékvezető is segíti” – fogalmazott, majd áttért a hollandok németek elleni soron következő NL-meccsére is: „Most Németországba kell menni, és ismét nyomás helyeződik a csapatra. De ez már sokkal jobban fekszik a válogatottnak, mint az, amikor egy ilyen ellenféllel kell játszani” – utalt a mieink védekezőbb felfogására. Egy másik holland legenda, Rafael Van der Vaart is elmondta a véleményét, és már a németek elleni meccsre előretekintve azt jósolta, hogy „legalább két változtatás lesz a holland kezdőben a pénteki meccshez képest.”
A De Telegraaf vezető anyagában Van Dijk meccs utáni indulatos szavait idézte sejtelmesen: „Ha csapatkapitányként nem mondhatsz semmit…” – utaltak ezzel a holland játékos kiállítására. De egy másik cikkükben Koemantól is kiragadtak egy mondatot: a szövetségi kapitány pedig azt nehezményezte, hogy a magyar csapat tizenegy emberrel fejezte be a találkozót.

Még több sport…