2024. október 18. (péntek) 08:23

Keresztény lapban nem lehet bírálni a kormányt

Magyarország uniós csatlakozása huszadik évfordulója alkalmából kritikus hangvételű, az Orbán-kormányt is bíráló írások jelentek meg a Miskolci Keresztény Szemlében, majd leváltották a főszerkesztőt. A lapszámot kinyomtatták ugyan, de az olvasók nem vehették kezükbe.

Zsugyel János, a miskolci lap volt főszerkesztője szerint nem nehéz összefüggést találni a szóban forgó lapszám tartalma és az eltávolítása közöttA Miskolci Keresztény Szemle című ökumenikus szellemiségű lapot a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) helyi csoportja alapította. A negyedévente megjelenő folyóirat jelenlegi kiadója a Miskolci Törvényszéken nyilvántartásba vett Eszmék és Értékek Alapítvány, amelynek honlapja – vélhetően támogatóként – a Miniszterelnökséget is feltünteti.
A lap legutóbbi száma több írásban foglalkozott az európai uniós csatlakozásunk óta eltelt két évtizeddel. A témát felvezető sorokat – nevének mellőzésével – egy „öreg nyugdíjas” írta. A Hazánk lejtmenetben című cikk első mondata szerint „talán még nem késő, hogy megállítsuk a magyar nemzet fokozatos erkölcsi és gazdasági leépülését és kiszolgáltatottságát”.

Még több AKTUÁLIS…