2024. október 19. (szombat) 16:39

A Hertha kiküzdött győzelme

A német másodosztályú labdarúgó-bajnokság (2. Bundesliga) 9. fordulójában a Braunschweig Szabó Levente góljával megszerezte a vezetést Berlinben, de a Hertha a vendégek óriási hibáit kihasználva fordított, és 3–1-re megnyerte a pénteki mérkőzést. Dárdai Márton végigjátszotta a mérkőzést, míg bátyja, ifj. Dárdai Pál csak az utolsó húsz percre állt be.

A hazaiaknál Dárdai Márton, a vendégeknél Szabó Levente is a kezdőben kapott helyet, és az első félidőben utóbbi lehetett boldogabb, ugyanis a 22. percben megszerezte a vezetést csapatának. A 25 éves támadó Fabio Kaufmann jobb oldali középre adása után 9 méterről, laposan lőtt a kapu jobb oldalába, s megszerezte harmadik 2. Bundesliga-gólját. A szünet után azonban hatalmas hibákat követett el hátul a Braunschweig. Előbb Lennart Grill rúgott luftot a tizenhatoson kívül, és lerántotta Michaël Cuisance-t a büntetőterület vonalán, amiért a kapus piros lapot kapott, a sértett pedig értékesítette a tizenegyest.

Húsz perccel később Leon Bell Bell talpon rúgta Florian Niederlechnert a tizenhatoson belül, jött az újabb büntető, Ibrahim Maza állt oda a labda mögé, és ugyanúgy a bal alsóba lőtt, mint francia csapattársa a maga tizenegyesénél. Berlini vezetésnél már nem maradt ereje a Braunschweignek, hogy váltson, a Hertha pedig újabb gólt szerzett, Niederlechner volt eredményes, így 3–1-es fővárosi siker született.A Hertha 14 pontos, és egyelőre feljött a 6. helyre.

Még több sport…