2024. október 28. (hétfő) 13:27

Az FTC Győrben

Győrben telt ház várja a Ferencvárost, s az ETO nagyn szeretne nyerni, egyelőre nem is állnak túl jól bajnokságban, így nagy szükségük lenne a pontokra. Ám, hogy ezt pont a másik zöld-fehér csapat ellen szerzik meg, erre fölöttébb kevés az esély.

Minden jegyet eladtak a Ferencváros elleni mérkőzésre, de így sem lehetnek többen nyolcezernél, mert engedélyek híján csak a nyugati lelátót nyitják meg a közönség előtt. Eddig 150 tétmérkőzést vívott eddig a két zöld-fehér gárda, beleértve az NB I-ben, a Magyar Kupában, a Ligakupában, valamint a Bajnokok Tornája keretében (1975-ben és 1976-ban) megrendezett találkozókat. Az örökmérleg jelentős ferencvárosi fölényt mutat: 43-szor nyertek a győriek, 36 döntetlen és 71 FTC-siker mellett.

Ez lesz a két csapat 134. élvonalbeli találkozója, az örökmérleg nyelve erősen az FTC felé billen: 36 győri sikert, 33 döntetlent és 64 fővárosi győzelmet jelez. A Ferencváros az előző négy bajnokin nem kapott ki az ETO-tól, 1 döntetlen mellett 3-szor nyert, legutóbb 2015 márciusában 3–0-ra a Groupama Arénában. Tétmérkőzésen legutóbb 2022 áprilisában, a Mol Magyar Kupa elődöntőjében csaptak össze és az NB II-es győri gárda 4–1-re kikapott a fővárosi zöld-fehérektől. Azon a meccsen a mai Fradiból csak Dibusz Dénes és Kristoffer Zachariassen játszott, utóbbi jegyezte csapata második találatát.

Még több sport…