2024. szeptember 19. (csütörtök) 19:03

Nyomul a United Shipping Hungaria

A brit Tripledot Studio mobiljáték-készítő a leggyorsabban növekvő cég Európában, amely 2018-ról 2021-re megkilencszerezte árbevételét – derül ki a Financial Times (FT) gazdasági szaklap és a Statista adatgyűjtő közös listájának legújabb kiadásából. A FT szerint a friss lista is azt mutatja, hogy egyes vállalkozások képesek voltak virágozni a pandémia ellenére, sőt, akad, amelyik éppen a pandémia miatt tudott kiemelkedően jó eredményeket elérni. Elsősorban a technológiai és online kiskereskedelmi szektor cégeinek adtak lökést a pandémia idején bevezetett korlátozó intézkedések.

A második helyen egy másik brit cég végzett, a biztosítási-informatikai területen működő Marshmallow, amely 660 százalékkal növelte árbevételét. A harmadik a WeCo olasz akkumulátorgyártó lett 433 százalékos növekedéssel.

Az ezer vállalkozást soroló listán 356 található, amely az egy évvel korábbin is szerepelt, és 125 olyan, amelyik már három éve folyamatosan. Ahogy eddig mindig, Londonban székel a legtöbb gyorsan növekvő cég (83), messze megelőzve Párizst (34) és Milánót (33).

A listára 14 magyar cég is felkerült. A listán az első magyar a 76. helyen álló United Shipping Hungaria logisztikai vállalat, 91. az Infinityn International reklámcég, 147. a Vascular egészségipari vállalkozás. 509. helyre ért be a világ gyógyszerkutatói számára kémiai piactereket fejlesztő mcule.com Kft.

Kiemelendő, hogy az mcule.com Kft. immáron harmadik alkalommal került fel a FT rangsorába (2021: 92. helyezés, 2022: 113. helyezés), ami a magyar cégek között egyedülálló.

Még több AKTUÁLIS…