2024. június 17. (hétfő) 21:52

A merénylő nem baloldali és nem háborúpárti

A miniszterelnök szokásos rádióinterjúját adta a Kossuth adón,  két nappal a Robert Fico szlovák kormányfő elleni merénylet után. És ezúttal sem állta meg, hogy ne terjesszen álhíreket, amit már két napja megcáfoltak. Fico merénylője ugyanis nem baloldali, az egy fordítási hiba miatt került be a magyar tudósításokba.

“Mindenkit szíven ütött a Robert Fico elleni merénylet, ide jutott Európa, az nem hiszem, hogy bárkit meglepne, hogy ide jutottunk, több EU-s országban az elmúlt években terrormerényletek is voltak, majd jött a háború, és elkezdődött Európa háborúpártivá formálása.Robert Fico élet és halál között van, küzd az életéért, de ha fel is épül, nagy veszteség ez Magyarország számára, mert olyan választás előtt esett ki a munkából, amikor fontos választás előtt állunk, ahol eldől a háború vagy béke kérdése, és most őt, mint támaszt, elvesztettük. Nagyon kellett volna egy békepárti Szlovákia, ezt a támaszt most elvesztettük. Egy baloldali, háborúpárti elkövetővel van dolgunk, nem indokolatlanok azok a kombinációk, amelyek összehozzák a merényletet a háborúval.”

Június 9-én kiderül majd, hogy ez a háborús ijesztgetés bejön-e a Fidesznek, vagy csak a saját tábora hiszi el. Nagy kérdés, hogy a választók akarják-e a rossz híreket és elhiszik-e hogy egy kis európai párt beveszi Brüsszelt és megváltoztatja a világot.

Még több AKTUÁLIS…