2024. június 15. (szombat) 13:07

Dnyipro polgármestere üzent Orbánnak

Lebarmozta a magyar miniszterelnököt az egymillió lakosú Dnyipro (2016-ig Dnyipropetrovszk) polgármestere.

Borisz Filatov a Telegramon reagált Orbán Viktornak egy minapi háttérbeszélgetésen elhangzott szavaira, miszerint: Putyin célja az, hogy irányíthatatlan roncsot csináljon Urajnából, éspedig azért, hogy azt a Nyugat ne tudja trófeaként felmutatni; mi több, ez már sikerült is neki, és „Ukrajna olyan, mint Afganisztán: a senki földje”.

Amúgy nagyjából így néz ki magyarul:

„Orbánnak. Oroszul. Polkorrektség nélkül. Először is, ribancarc, nem a mi földünk a senkiföldje, hanem a tiétek. Több ezer éve élünk itt, mi nem az Urálon túlról másztunk elő. Másrészt pedig különösen tehetségesnek kell lenni ahhoz, hogy Romániától, Szlovákiától kezdve Szerbiáig és Ukrajnáig mindenhol utálják az embert. A trianoni békeszerződés csak büntetés volt az állatias történelmi tetteitekért. Harmadrészt a kegyetlenkedéseitek, és az a folyamatos vágy, hogy minden világháborúban a zsarnokok kedvében járjatok, történelmi páriává tettek titeket. Negyedszer pedig, milyen alávalóságra vall megbocsátani 1956-ot a szovjeteknek és utódaiknak? Ötödször: teljes erkölcsi nullának kell lenni ahhoz, hogy az EU és a NATO szoknyája mögé bújva taposs mindenki nyakára. Kifelé a szoknya alól, és három nap alatt kisöprünk titeket, szemetek.
Részben érteni véljük a polgármester indulatait, mindazonáltal az „Urálon túlról való átmászástól” s még néhány egyéb primitív futamtól kifordul az ember gálája, már ha a politikusoktól kicsit is többet vár, mint a legkültelkibb kocsmák törzsközönségétől.”

Sejthette ezt Filatov is, aki azért a szövege végére csak odaillesztette, hogy:

Barmok. Nem, nem a magyar emberek. Hanem az ott hatalmon lévők.
Filatov megnyilvánulását a Telex szúrta ki.

Még több AKTUÁLIS…