2024. április 23. (kedd) 07:47

Élőlánccal indították a napot a diákok

Az utóbbi hetek legnagyobb megmozdulása kezdődik a január 31-re szervezett Szolidaritás Napján, a pedagógusok szakszervezetei által meghirdetett országos sztrájk keretében. A Szent István Gimnázium diákjai élőláncot tartottak, a Radnóti Gimnáziumnál a szülők a szolidaritásukról biztosították a tanárokat.

Jogaikat követelő tanárok
Egyre erősödik a tanárok, diákok, szülők tiltakozása, miután az oktatási kormányzat drasztikus lépésekkel próbálja megtörni a jogaikért kiálló pedagógusok ellenállását. Az iskolai akciók összérnek, a mozgalom már az ország mind több részére kiterjed. Kövesse cikksorozatunkban a friss híreket, riportokat, interjúkat, elemzéseket.

A szakképzési centrumok is igyekeznek fékezni a pedagógussztrájkot
Kedden pedagógus sztrájk, most a szakképzős tanárok is csatlakoznak
Egy hétig tartó, országos sztrájknapokat hirdetett meg január 23-tól hét napon át a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ). A sztrájknapok a január 31-ére – az egy évvel ezelőtti figyelmeztető sztrájk évfordulójára – meghirdetett Szolidaritás Napjával és országos ülősztrájkkal zárulnak, amelyre a PDSZ a szakszervezeteket, civil szervezeteket és állampolgárokat is meghívott. Ezen a napon kétórás figyelmeztető sztrájkkal csatlakoznak a szakképzős tanárok is a munkabeszüntetéshez.

A Szent István Gimnázium diákjai élőlánccal indították a január 31-i demonstrációt, amelyből aztán egy pár perces flashmob kerekedett az Ajtósi Dürer sor és Cházár András utca kereszteződésénél.

 

Még több AKTUÁLIS…