2024. április 14. (vasárnap) 07:16

Gyurcsány ölelése

Ráczné Földi Judit képviselői esküje után egy, látványra meglehetősen kényelmetlen jelenet zajlott le, amikor Gyurcsány Ferenc odament gratulálni a Demokratikus Koalíció legújabb képviselőjének. Gyurcsány ugyanis nem kézfogással, esetleg puszival üdvözölte Rácznét, hanem a csuklójánál ragadta meg, majd másodpercekig súgott valamit a fülébe.

A jeleneten Orbán Viktor miniszterelnök, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter is jót szórakozott. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője pedig a Facebookon poénkodott egyet a szokatlan gratulációról készült fotón.

Az atv.hu közben Görög Ibolya protokollszakértő segítségét kérte a gesztus megfejtéséhez, aki elmagyarázta, hogy miért is tűnt kellemetlennek a jelenet. Mindenekelőtt azért, mert hosszan tartott, és az sem segített, hogy miközben Gyurcsány Ráczné fülébe súgott valamit, nagyon erősen fogta a képviselő kezét, ami „túlzottan bizalmas érintésnek tűnt.”

Ez már szinte abúzus, nem tudom másképp kifejezni, szerintem ez már sok volt, belefért volna egy kézfogás és egy puszi– fogalmazott Görög Ibolya.

A protokollszakértő hozzátette azt is, hogy a saját pártjának a képviselőjét nyilvánvalóan szívélyesen fogadja az adott párt frakcióvezetője, ha férfiről és nőről van szó, még egy-egy puszi is beleférhet jobbról-balról, de két férfi esetében is szóba jöhet egy vállveregetés vagy valamifajta érintés.

Még több AKTUÁLIS…