2023. december 03. (vasárnap) 12:33

Három magyar drogkereskedőt keresnek

Három magyar is felkerült a Most Wanted oldalra, amely a legkeresettebb európai bűnözőket gyűjti egybe. Őket kábítószer-kereskedelem és -terjesztés miatt keresi a rendőrség.
Az Európai Unió hágai székhelyű rendőrségi együttműködési szervezetének listájára 59, elfogatóparanccsal körözött ember került fel pénteken, köztük a három magyar bűnöző.
A listán nagyrészt kábítószer-kereskedelem, pénzmosás, emberkereskedelem, fegyveres rablás, terrorizmus vagy emberölés miatt körözöttek szerepelnek.
A bűnözők felkutatásához az Europol idén is a lakosság segítségét kéri, ezért kampányt indított a szökevények felkutatására.

Az ENFAST (Célkörözési Egységek Európai Hálózata) által közzétett felhívás arra kéri a lakosságot, hogy látogassanak el a weboldalra, nézzék meg a bűnözők fényképeit, hogy felismerik-e valamelyiküket. Gyanú esetén névtelenül lehet bejelentést tenni a weboldalon keresztül.

A lista 2016 óta elérhető, ez idáig 408 szökevény fotója szerepelt rajta, a bejelentések pedig 146 letartóztatáshoz vezettek.

Még több AKTUÁLIS…