2024. május 18. (szombat) 21:41

Indiai nőket toboroznak teherautósofőrnek

A lapok szerint a Baton Transport Hungary, a dán Baton Transport szállítmányozási cég leányvállalata első körben 25 olyan indiai nőt keres, akik teherautósofőrként dolgoznának Magyarországon. Amennyiben a program sikeresnek bizonyul, akár 800 indiai nőt is felvennének a következő öt évben.

A dán cég a kezdeményezéssel támogatná az indiai nőket, akiknek a jelentkezéshez általános iskolai végzettségre és angoltudásra van szükségük. A jelölteknek kétéves szerződés ajánlanak, amely később meghosszabbítható lesz. A jelentkezőket Indiában tanítanák meg a későbbi feladataik ellátására.

A program elindítását sajtótájékoztatón jelentették be, amelyen elhangzott, hogy az indiai nők a munkájukért havi 1800 eurót (kb. 680 ezer forint) keresnének, annyit, amennyit átlagosan a magyar teherautósofőrök is. Ezért heti öt napot, napi 15 órát kellene dolgozniuk, ebből naponta kétszer négy és fél órát vezetniük.

A nők azután, hogy tartózkodási engedélyt kapnak Magyarországon, a családjukat is áthozhatnák.

Claus Normann Hansen, a Baton Transport ügyvezető igazgatója azt mondta a Trans.infónak, hogy azért éppen a magyar leányvállalatukat választották a pilot projekt megvalósításához, mert ez a cég már most is toboroz indiai sofőröket a Bányai & Partners Consulting Kft. közreműködésével. Az ötletet az adta számukra, hogy a toborzási időszakban egy olyan nő is jelentkezett hozzájuk, akinek nem volt jogosítványa.

Még több AKTUÁLIS…