2024. május 20. (hétfő) 11:34

Kamu Fővárosi Állatkert oldal a Facebookon

A fővárosi állatkert oldalához hasonló álprofilt hoztak létre csalók a Facebookon; a napokban felbukkant megtévesztő álprofil szándékosan igyekszik azt a benyomást kelteni, mintha a Fővárosi Állat- és Növénykert hivatalos Facebook-oldala lenne – olvasható az intézmény hétfőn az MTI-hez elküldött közleményében.

Mint írják, posztok és más tartalmak jelentek meg, de nyereményjátékot is hirdetnek a Fővárosi Állat- és Növénykert Facebook-oldalára hasonlító kamuoldalon; az intézmény már jelezte a visszaélést a közösségi oldal üzemeltetőinek, hétfő délutánig azonban még nem történt érdemben változás – hívja fel a figyelmet az intézmény.
A kamuprofil készítője a név mellett az intézmény logóját is használja, és részben az állatkert valódi Facebook-oldaláról átvett posztokkal és videókkal- amelyek közül a legkorábbi csak egy hete került fel – igyekszik megtéveszteni a felhasználókat.
Az álprofil URL címe csaknem azonos, azonban az „állatkert” szó második „l” betűje helyett nagy „I” betű szerepel.
Az intézmény a hivatalos Facebook-oldalán és a honlapján is közzétett erre vonatkozó figyelmeztetést, de a médián keresztül is figyelmeztetik az embereket arra, hogy ne dőljenek be a szándékos megtévesztésnek.

Még több AKTUÁLIS…