2024. április 18. (csütörtök) 13:02

Kijevben tárgyalt az IMF vezetője

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) támogatása lehetőséget teremt arra, hogy Ukrajna erős maradjon – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfőn, miután megbeszélést folytatott a kijevi látogatáson tartózkodó Krisztalina Georgievával, az IMF vezetőjével.

Az ukrán államfő szavai szerint az IMF támogatása „egyben gazdasági fegyver is”, amely lehetőséget ad Ukrajnának, az ukrán társadalomnak és a vállalkozásoknak a fejlődésre. „Nagyon szeretnénk, hogy fejlődjön az üzlet, jöjjenek beruházások, és tudjuk, hogy az IMF mindig a megfelelő jelzéseket küldi tevékenységével” – írta az elnök a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.
Denisz Smihal miniszterelnök Georgievával folytatott megbeszélését követően közölte a Telegramon, hogy Ukrajna egy új, többéves nagy program elindításával számol az IMF-fel, több mint 15 milliárd dollár értékben. „A tervek szerint az IMF-fel közös program két részből áll majd: azonnali pénzügyi támogatásból és a fellendülést elősegítő strukturális reformok támogatásából” – írta Smihal a Telegramon.

Még több AKTUÁLIS…