2024. május 20. (hétfő) 10:53

Kistelek nem lázad az akkugyárak ellen, földet adott el a gigaberuházáshoz

akkumulátor

Kisteleken egy 500 milliárdos porjekthez adtak el egy a várostól alig 1,5-2 km-re lévő 12 hektáros területet. Ez azért érdekes, mert a képviselő testületből csak egyetlen képviselő szavazott nemmel, annak ellenére, hogy sem a lakosság, sem a képviselő testület tagjai nem tudták sem a beruházó nevét, sem részleteket a beruházásról. De azt sejteni lehetett, hogy akkumulátorgyárat terveznek az adott területre. – írta reggeli cikkében a 24.hu.

A januári testületi ülés jegyzőkönyve szerint, még akkor is csak sejteni lehetett mi a beruházás célja. Akkor Nagy Sándor polgármester csak annyit árult el, hogy a miskolci székhelyű Európa-Center-Miskolc Kft.vel tárgyal, amely egy „kínai-koreai befektető” számára keres megfelelő területet.

Mivel az akkumulátorgyárak magas víz- és energiaigényűek több városban, pl. Debrecenben, Győrben is heves tiltakozást váltottak ki ezek a létesítmények, bár a hírek szerint a lakosság inkább az ellen lázadt, hogy nem tájékoztatták őket az ilyen horderejű beruházásokról. Nagy Sándor ezt azzal magyarázta, hogy „Az életben sajnos van olyan, hogy gyorsan kell dönteni, és az a probléma, hogy most a testületnek sincs több ideje erre”.

Még több AKTUÁLIS…