2024. május 18. (szombat) 21:58

Kommandósok csaptak le egy áljogászra

Kommandósok csaptak le egy magát dandártábornoknak és titkosszolgálati vezetőnek kiadó áljogászra
admin Kolontár Krisztián A Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy Pest vármegyei 55 éves férfi valótlanul dandártábornoknak, esetenként titkosszolgálati vezetőnek adta ki magát, de gyakran nevezte magát adó és jogi ügyekben jártas szakembernek, vagy egyetemi oktatónak is.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi azt állította, hogy magas beosztású ügyészeket és más hatósági vezetőket ismer, akiken keresztül vesztegetési pénz kifizetése ellenében különböző eljárásokban tud kedvező eredményeket elérni.

A férfi hivatalos személyekre hivatkozva ígérte büntetőügyek befolyásolását úgy, hogy a valóságban nem is rendelkezett ilyen jellegű kapcsolatokkal és a folyamatban lévő eljárásokra semmiféle ráhatása nem volt. Az áljogász hasonló cselekmények rendszeres elkövetésére rendezkedett be és évek óta ebből tartotta fenn magát.

Volt olyan személy, akivel sikeresen elhitette, hogy kapcsolatain keresztül az ellene indult komoly tárgyi súlyú bűntetőeljárásban eléri, hogy csak enyhébb, felfüggesztett szabadságvesztés büntetést kapjon, az ezért kért négy millió forintról pedig minden alap nélkül azt állította, hogy annak nagy részét a meg nem nevezett hivatalos személyeknek kell továbbítania. A férfi az átvett összeget megtartotta.

A nyomozás során az ügyészség hat helyszínen végzett összehangolt eljárási cselekményeket pár napja közel 50 hivatalos személy, köztük a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Terrorelhárítási Központ és a Készenléti Rendőrség állományának részvételével.

Az ügyben eddig öt gyanúsítottat hallgattak ki, ,és közülük hármat le is tartóztattak. Az eljárás további gyanúsítottjai az 55 éves férfi bűncselekményeinek elkövetését segítették.

Még több AKTUÁLIS…