2024. július 16. (kedd) 10:14

Leáll a nyíregyházi Electrolux gyár

2024 januárjától nem folytatja tovább a hűtőszekrények gyártását nyíregyházi gyárában az Electrolux, amely a lényegesen megváltozott üzleti környezet, valamint az alacsony kereslet miatt kényszerült a döntésre. A gyár 650 munkatársat foglalkoztat, a telephelyen pedig szabadonálló hűtőszekrényeket gyártanak. Az indoklás szerint a vállalat döntését a 2022 utolsó negyedévében készített hatástanulmány előzte meg, ami a nyíregyházi gyár versenyképességét vizsgálta.

A versenyképesség vizsgálatakor a legfontosabb szempontok a gyár kapacitásának kihasználtsága, valamint a jövőbeli mennyiségi előrejelzés a hűtőszekrény termékkategóriákban voltak.

Az Electrolux elkötelezett az együttműködés mellett az érintett hatóságokkal, érdekelt felekkel, hogy a lehető legmegfelelőbb támogatást biztosítsa munkavállalóinak. Az Electrolux haladéktalanul felveszi a kapcsolatot a kormányhivatal foglalkoztatási osztályával és külső szakértő tanácsadót is bevon a termelés leállásában érintett dolgozók munkaerőpiacon történő mielőbbi elhelyezkedésének érdekében. A munkavállalók rendszeres tájékoztatást kapnak az átszervezés menetéről – írta az Index által idézett közleményében az Electrolux.

Még több AKTUÁLIS…