2024. május 18. (szombat) 20:41

Még mindig félkész a visegrádi luxushotel

A legutóbbi tulajdonosváltás, illetve a munkákat segítő jókora állami támogatás ellenére sem haladnak a Visegrádra tervezett luxushotel munkálatai – derül ki a Városi Gorillák nevű urbexes csoport Facebook-oldalán nemrég feltűnt képsorozatból.

Korábban már számos cikkben összefoglaltuk a lassan húsz éve tartó történet különböző, tulajdonosváltásokkal is tarkított fordulatait, amikből jól látható, hogy az elmúlt közel négy évben a Minerva V50 Ingatlanfejlesztő Alap (hátterében a 100 százalékban Szíjj László tulajdonában lévő MINERVA Befektetési Alapkezelő áll) előtt ott állt a lehetőség a munkák befejezésére, azok azonban érdemben azóta sem haladtak.

A folyamatos kivitelezést nyilvánvalóan a 2020 elején indult koronavírus-járvány, illetve az építőanyagok és a munkaerő hirtelen drágulása is nehezíthette, az okok azonban ennél mélyebbek, hiszen a 2020 májusában általunk is bemutatott látványterveket azóta kétszer is átdolgozták:

a 2022. augusztus 5-én a Pest Megyei Kormányhivatalhoz eljuttatott, ismeretlen tartalmú tervlapok október 20-án már építési engedélyhez jutottak,

a 2023. január 19-én leadott újbóli változtatások azonban cikkünk megjelenéséig még nem kaptak zöld utat.

Még több AKTUÁLIS…