2024. július 16. (kedd) 09:11

Meggyszedés közben haltak meg

Ketten meghaltak, hárman megsérültek egy ráckevei gyümölcsösben pénteken, amikor meggyszedés közben egy munkagép hozzáért a magasfeszültségű vezetékhez. A balesetben egy helyi önkormányzati képviselő is életét vesztette.
Egy meghibásodott munkagép miatt több munkást ért áramütés egy ráckevei gyümölcsösben. Egy 44 és egy 47 éves férfi a helyszínen meghalt, két nőt súlyos égési sérüléssel vittek kórházba, egy könnyebben sérült férfit a helyszínen elláttak.
A baleset péntek délután 13 óra körül történt. A gyümölcsösben munkások takarították be a meggyet, ehhez pedig egy úgynevezett rázógépet használtak. Az RTL információi szerint a meggyszedő gép elromlott, ezért hoztak helyette egy másikat, ami azonban más technológiával működött.
A gép egyelőre tisztázatlan okokból hozzáért egy magasfeszültségű vezetékhez, aminek következtében a gazda, aki a gép hátulján állt, és rázta le a meggyet, azonnal meghalt. A vezetőnek szóltak, hogy álljon meg, ám amikor kinyitotta a traktor ajtaját, ő is halálos áramütést szenvedett.A gazda, aki a meggyszedő gépen állt, egy helyi önkormányzati képviselő volt. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt nyomoz.

Még több AKTUÁLIS…