2024. május 18. (szombat) 21:18

Orbán Viktor üzent az EU-nak: Na, ugye!

„A magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz!” – posztolta a miniszterelnök, miután az Európai Parlamentben nemrég Manfred Weber és Ursula von der Leyen is arról beszélt, hogy a migráció miatt szükséges lehet megerősíteni az EU határvédelmét.

„A magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz!” – írta Orbán Viktor miniszterelnök pénteki Facebook-bejegyzésben Ursula von der Leyen és Manfred Weber határvédelemmel kapcsolatos megnyilatkozásaira reagálva.

Nemrég számoltunk be arról, hogy Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője az Európai Parlamentben azt mondta, szükség esetén kerítést kell építeni a különösen nagy nyomás alatt álló határokra, és ehhez uniós támogatást kell biztosítani. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke ugyanitt a bolgár–török határ védelmét nevezte a legfontosabb feladatnak az EU szárazföldi határainak megerősítésével kapcsolatban – igaz, ő nem beszélt kerítésről, csak a pártpolitikus. Ezekre a megnyilvánulásokra reagált Orbán.

„Ursula von der Leyen és Manfred Weber megerősítenék az EU határvédelmét. Na, ugye! A magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz!” – írja Orbán a posztban.

Még több AKTUÁLIS…